Uhapšen ljekar zbog sumnje da je nezakonito prepisao više od 4.100 pakovanja hormona rasta

RTS
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Policija u Kraljevu uhapsila je doktora zaposlenog u Domu zdravlja Jagodina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, i muškarca iz Jagodine, osumnjičenog za to krivično djelo u pomaganju, saopštio je MUP.

Sumnja se da je M. M. (65), od 1. januara 2019. do 9. januara 2023. godine, na osnovu dokumentacije ljekara specijaliste za koju je znao da je neistinite sadržine, a koju mu je dostavio N. N. (43), tom pacijentu uveo u terapiju lijek somatropin, poznatiji kao hormon rasta, i prepisao mu 4.149 pakovanja tog lijeka.

Lekove ukupne vrijednosti oko 105.188.985 dinara N. N. je, kako se sumnja, podizao u apotekama, čime su obojica pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 105.188.985 dinara i za isti iznos oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Oni su uhapšeni od strane pripadnika MUP-a, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i oni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana