Uhapšen jer je pijan pucao iz puške na benzinskoj pumpi

N.T.
Foto: Ilustracija

KOTOR VAROŠ - Policija je uhapsila D.P. iz Kotor Varoša zbog sumnje da je nakon svađe i tuče pucao iz automatske puške na jednoj benzinskoj pumpi u Maslovrama kod Kotor Varoša.

U pucnjavi nije niko povrijeđen, a uhapšeni  je bio pijan i u krvi je imao oko 1.31 promil alkohola.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je osumnjičeni uhapšen jutros oko 4.30 časova neposredno nakon prijave događaja zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Radnik benzinske pumpe Maslovarama opština Kotor Varoši, jutros je oko 04.15 časova, prijavio  da je došlo do fizičkog sukoba između dva lica, nakon čega se jedno lice udaljilo sa prostora benzinske pumpe. Nakon kraćeg vremena navedeno lice se vratilo na prostor benzinske pumpe i iz vatrenog oružja-automatske puške ispalilo nekoliko hitaca u vazduh, te se udaljilo u nepoznatom pravcu” navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su policijski službenici

izašli na lice mjesta, te u blizini pronašli i lišili slobode lice D.P. od kojeg su oduzeli vatreno automatsku pušku.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a lice je neposredno nakon lišenja slobode sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Kotor Varoš, radi vršenja kriminalističke obrade.
Lice D.P. podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 1,31 promil alkohola u ogrganizmu”rekli su u policiji.

Istakli su da su sve mjere i radnje preduzete se uz saglasnost dežurnog tužioca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana