Uhapšen Ilija Vasović koji se pominje u transkriptu Evropola o švercu cigareta

GS
Foto: Ilustracija

PODGORICA - Bivši šef kriminalistike policije u Baru Ilija Vasović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Vasovića su u Baru rano jutros uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO), nakon što je podgorički portal Libertas objavio transkript razgovora, koji je Crna Gora od Evropola dobila još u junu prošle godine.
    
Podgoričke Vijesti pišu da pripadnici SPO na više lokacija obavljaju pretrese.
    
U transkriptu SKY-a Vasović prema detaljnim instrukcijama odbeglog optuženika Aleksandra Mrkića u januaru 2021. godine, sa lažnim diplomatom Stevanom Stivom Simijanovićem, u stanu biznismena Miodraga-Dake Davidovića u Podgorici, ugovara preuzimanje svih poslova u vezi sa švercom cigareta u Crnoj Gori.
    
Sudeći prema komunikaciji sa Sky EC C, u koje je Libertas imao uvid, Vasović se navodno godinama bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim delima.
    
Iliju Vasovića je u januaru 2017. godine za prvog saradnika, šefa kriminalistike, izabrao tadašnji načelnik Centra bezbjednosti (CB) Bar, Drago Spičanović. Kasnije je, od juna 2019. godine bio i prvi saradnik tada novoizabranog šefa CB Bar Veselina Magovčevića.
    
Razrješen je sa te funkcije u aprilu 2021. godine, po odluci tadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Od tada je neraspoređen. Vasović je, prije imenovanja na mesto šefa kriminalistike u Baru, bio inspektor za krvne delikte u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana