Uhapšen dvojac iz Posušja u akciji “Kolibrić 21”: Odbacio drogu tokom policijskog pretresa

Nevena Reljić
Uhapšen dvojac iz Posušja u akciji “Kolibrić 21”: Odbacio drogu tokom policijskog pretresa

POSUŠJE - Dvije osobe uhapšene su u akciji “Kolibrić 21”, tokom koje je zaplijenjena određena količina marihuane i kokaina, saznaje “Glas Srpske”.

Kako je saopšteno iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona (ZHK), uhapšeni su A. G. (28) i J. B. (27) iz Posušja. Narkotici su pronađeni kod A. G. koji je predat tužilaštvu, dok je J. B. pušten da se brani sa slobode.

Iz MUP-a ZHK saopštili su da je policija u srijedu pretresla kuću u Lipovcima, stan u Posušju te automobil koji koristi A. G.

- Izvršenim pretragama pronađeni su marihuana i kokain, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona, novac, kao i ostali predmeti koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge - rekli su iz MUP-a.

Uhapšeni A. G. nakon kriminalističke obrade predat je u Kantonalno tužilaštvo.

Istog dana u toku akcije zaustavljen je automobil koji je vozio S. T. (29) iz Jajca, a prilikom policijske kontrole odbacio je vrećicu u kojoj se nalazila marihuana, što su policajci uočili.

Nakon izvršenih vještačenja i kompletiranja predmeta protiv S. T. biće upućen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu posjedovanje i omogućavanje uživanje opojne droge.

U drugoj akciji, na graničnom prelazu Deleuša kod Trebinja, uhapšen je Sarajlija Edin Šahbaz (51), koji je osumnjičen da je prevozio 37 kilograma marihuane i oko 204 grama hašiša iz Crne Gore u BiH.

Šahbaz je nakon hapšenja predat u Tužilaštvo BiH, koje je u petak, nakon saslušanja zatražilo njegov pritvor.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike - saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da je osumnjičeni pod njihovom istragom te da se tereti za krivično djelo neovlašćeni promet opojne droge, za koje je određena kazna zatvora od najmanje tri godine. Šahbaz je uhapšen u okviru akcije koju su službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) sproveli sa Tužilaštvom BiH na graničnom prelazu Deleuša kod Trebinja. Tom prilikom oduzeli su 35 pakovanja u kojima se nalazilo 37 kilograma marihuane i oko 204 grama hašiša, čija je ulična vrijednost oko 225.000 KM.

Vozilo

Iz Uprave za indirektno oporezivanje saopštili su ranije da je droga na graničnom prelazu Deleuša oduzeta u srijedu.

- Narkotici su bili upakovani u plastične folije koje su se nalazile u dvije crne platnene torbe. Pronađene su u tovarnom dijelu vozila kojim je prevožena roba iz Crne Gore u BiH - rekli su iz UIO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana