Uhapšen Duško Kuruzović iz Slatine kod Laktaša zbog više krivičnih djela: Pijan pucao na sinovca

Nevena Reljić
Uhapšen Duško Kuruzović iz Slatine kod Laktaša zbog više krivičnih djela: Pijan pucao na sinovca

LAKTAŠI - Duško Kuruzović (58) iz Slatine kod Laktaša, uhapšen je zbog sumnje da je pijan pucao na sina svog brata, saznaje “Glas Srpske”.

Kako nezvanično saznajemo, ovome je prethodila svađa između Kuruzovića i sinovca. Navodno, Kuruzović već duže vrijeme uznemirava sinovca koji je naslijedio očevu vikendicu i plac, a za koje Kuruzović smatra da ima i udio.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Kuruzovićev sinovac dovezao građevinski materijal na imanje kako bi nešto renovirao.

- On je na plac dovezao materijal kako bi nešto renovirao, ali je Kuruzoviću to zasmetalo pa je stalno sklanjao sve što bi ovaj donosio. To je ponovio nekoliko puta nakon čega su se posvađali. Nakon toga je stric bijesan otišao u kuću po pušku i pucao u pravcu bratanca - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da ovo nije prvi put da Kuruzović rodbini pravi probleme, naročito kada je riječ o podjeli zemlje. Mještani Slatine, koji nisu željeli da im otkrivamo ime, kazali su da on često ima običaj da pije.

Portparolka Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je navodeći inicijale, da Kuruzovića sumnjiče da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja te promet oružja i eksplozivnih materija.

- Prije hapšenja, policiji je oštećeni prijavio da je D. K. ispalio hitac iz puške u njegovom pravcu koji ga nije pogodio, a kod D. K. je kasnije pronađena i oduzeta puška - kazala je Mučibabićeva.

Istakla je da je prilikom pretresa pronađena i određena količina minsko-eksplozivnih sredstava koja će biti uklonjena od strane tima Civilne zaštite opštine Laktaši.

Policija je uhapšenom uradila alkotest, čime je utvrđeno da ima oko dva promila alkohola u krvi.

Kuruzović je poznat laktaškoj policiji jer je 2018. godine uhapšen zbog sumnje da je namjerno zapalio kuću rođaka tako što je brenerom palio stvari u njoj. Usljed požara izazvana je veća šteta na objektu, a kada je vatrena stihija počela da zahvata i guta sve, Kuruzović je išetao iz kuće. Tada mu je određen pritvor.

Tužilaštvo

Policija je juče izvršila kriminalističku obradu nad Duškom Kuruzovićem. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o navedenim krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja te promet oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana