Uhapšen Banjalučanin zbog krađa teških 39.000 KM

N. T.
Uhapšen Banjalučanin zbog krađa teških 39.000 KM

BANjALUKA - Gabrijel Mitović uhapšen je zbog sumnje da je provalio u više stanova na području Banjaluke iz kojih je ukrao novac i nakit ukupne vrijednosti od oko 39.100 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka terete ga da je počinio tri teške krađe.

- Lice G.M. se sumnjiči da je na području  Banjaluke od  29. decembra 2023. do 13. januara ove godine  fizičkom  snagom i uz pomoć  podesnog alata otvarao vrata i prozore balkona, a potom ulazio u unutrašnjost stanova. Pronalazio je pronalazio i otuđivao novac i nakit. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 39 100 KM - navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Dodali su da je u okviru hapšenja policija na dvije lokacije pretresla stanove koje koristi osumnjičeni te su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Naveli su da je pretres urađen na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica G.M. tužilaštvu će biti podnesen  izvještaj o počinjenim krivičnim djelima – rekli su u policiji.

Mitović je poznat policiji po činjenju krivičnih djela i ranije je hapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana