Učiteljica se sa đacima zaključala u učionicu zbog nasilnog devetogodišnjaka

Tanjug
Učiteljica se sa đacima zaključala u učionicu zbog nasilnog devetogodišnjaka

ZAGREB - U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi danas je intervenisala policija, nakon što se učiteljica sa đacima zaključala u učionicu, ne želeći da na nastavu primi učenika kojeg su doveli roditelji.

Riječ je o devetogodišnjem dječaku, za kojeg roditelji druge djece i učenici tvrde da od početka ove školske godine zlostavlja vršnjake i zbog toga je posljednja dva meseca bio izopšten sa nastave.

Roditelji dječaka su danas doveli pred razred i zahtijevali da uđe, a budući da su, kako piše zagrebački Jutarnji list, nastupili agresivno učiteljica se prepala za bezbjednost dece i svoju.  

-Učiteljica je srećom bila pribrana i zahvaljujemo joj se na hrabrosti. Zaključala se s našom dejcom u razred i rekla im da je to probna vježba za kriznu situaciju. Svi smo dojurili do škole i u šoku smo. Sjetite se šta je bilo u Beogradu prije godinu dana. Ovo je prestrašno šta djeca i mi proživljavamo mjesecima – rekla je zagrebačkom dnevniku majka jednog od učenika.

Direktorka u to vrijeme nije bila u školi, pa je pozvana policija.

Kada se pojavila, direktorka je za Jutarnji rekla da roditelji dječaka redovno nastupaju agresivno.

-Učiteljica se uplašila i nije bila sigurna da neće na silu nešto napravili. Pozvali smo policiju - navela je.

Dodala je da roditelji dječaka nisu za saradnju i ne prihvataju nikakve ponude škole, ali ni Ministarstva koja im se nude.

-Oni imaju neku svoju viziju svog djeteta. Bitno je da ostala deca nisu danas doživjela traumu - rekla je direktorka.

List piše da je dečak od marta izopšten iz razreda, da je nastavu pratio iz školske biblioteke onlajn, dok je uz njega stalno bio jedan učitelj. Dječak je uvijek bio u pratnji odrasle osobe i nije jeo u isto vrijeme kad i učenici iz njegovog razreda.

Učenici iz njegovog razreda se, kažu, nisu usuđivali da odlaze u biblioteku gdje je on bio izolovan.

Dječak je, navode, svoje vršnjakinje nazivao pogrdnim imenima mjesecima, maltretirao ih, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobilnim telefonom, piše list i dodaje da se isto odnosio i prema dječarcima, koje je udarao po po leđima i šakom u glavu u nekoliko navrata, a znao je i da prijeti njihovim roditeljima.  

Tvrde i da je dječake sitnije građe bacao, a jednog je gurnuo tako da je udario glavom i ivicu stola i zadobio podliv ispod oka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana