Učenik osumnjičen da je prijetio drugarima

GS
Foto: Dnevni avaz

TUZLA - U Osnovnoj školi ''Solina'' u Tuzli dogodio se incident čiji je glavni akter njihov učenik sedmog razreda koji je osumnjičen da je prijetio đacima iz drugog odjeljenja da će ih ubiti, piše portal Radiosarajevo.ba.

Prepiska učenika u „Viber“ grupi, u kojoj je učenik pominjao i upotrebu oružja, podigla je policiju na noge, navodi „Avaz“.

Navodna prepiska učenika pojavila se na društvenim mrežama, a đak je navodno napisao" Dođite sutra ispred škole u 11.20 sati, pa ću vam pokazati kako se puca"  odgovarajući na navod „da nikad u životu vjerovatno nije vidio pištolj, a kamoli da zna kako se puca”. Ostali su se na to nadovezali, govoreći da će donijeti lažni pištolj te da „ne žele trošiti vrijeme na osobu koja laže”.

Prema navodima medija u FBiH  u jednoj od poruka navodno piše i da je “spisak napravljen”.

Zabrinuti roditelji su slučaj prijavili upravi škole, koja je alarmirala pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

Kako piše „Avaz“, nakon što je direktorica OŠ „Solina” Belma Smajić u subotu prijavila prijetnje policiji, juče su pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona bili u školi i razgovarali s roditeljima učenika.

-Dana 28. oktobra 2023.godine Policijskoj upravi Tuzla/Policijska stanica Istok obratila se direktorica Osnovne škole ''Solina'' Tuzla koja je prijavila da su od strane jednog učenika navedene škole u „Viber“ prepisci 27. oktobra 2023. godine prema drugom učeniku upućene poruke prijetećeg sadržaja. Po navedenoj prijavi postupali su policijski službenici OKP PS Istok o čemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se nakon izvršenih provjera Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavi Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama - naveli su iz MUP-a TK za portal Radiosarajevo.ba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana