Ubijeni napadač kod Nevesinja bombom povrijedio i sebe

Nebojša Tomašević
Ubijeni napadač kod Nevesinja bombom povrijedio i sebe

 NEVESINjE – Osoba koja koja je prethodnog dana aktivirala eksplozivne naprave i ispalilo više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika u mjestu Zovi Do kod sebe nije imala dokumente, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Trebinje.

Sve se desilo juče u kasnim popodnevnim časovima, a napadač je oko 23 čas likvidiran. Kako se ističe u saopštenju Tužilaštva prilikom pregleda tijela nastradalog lica uočene su povrede koje potiču od aktivirane eksplozivne naprave koju je ono aktiviralo.

 - Dežurni okružni javni tužilac zajedno sa policijskim službenicima Policijske upraveTrebinje je izvršio uviđaj. Na licu mjesta je zatečeno beživotno tijelo nepoznatog lica.

U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač „Zolja“, dvije tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška M-48, kao i više komada municije.

Uviđajem je konstatovano da je NN lice ispalilo više hitaca u pravcu policijskih službenika i mještana sela Zovi Do, kao i da je aktiviralo dvije ručne bombe-stoji u saopštenju trebinjskog Tužilaštva. Dodaje se da je tijelo nastradalog lica prebačeno u prosekturu Trebinje, gdje će se sutra po naredbi Tužilaštva izvršiti obdukcija tijela i uzeti DNK uzorak radi utvrđivanja njegovog identiteta.

Naglašava se da je tokom uviđaja konstatovano da je pomenuto nepoznato lice duži vremenski period boravilo u navedenoj kući.

- Na licu mjesta pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela krađa koje su se dogodile na štetu mještana sela na području opštine Berkovići u proteklom periodu.

Dežurni tužilac je naložio službenicima PU Trebinje da izvrše i druge operativne provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj-zaključeno je u saopštenju tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana