Ubijena Anđelka prijavila nasilje, pa odustala od krivičnog gonjenja

ATV
Foto: ATV

ŠIPOVO - Anđelka Markić (34), koja je ubijena u Šipovu, u dva navrata je protiv svog nevječanog supruga Nikole Cumbe (38) podnosila prijave za nasilje u porodici, a jedna od tih istraga je obustavljena jer je Markićeva odustala od krivičnog gonjenja, saznaje ATV.

Cumbo je osumnjičen da je jutros u automobilu hicima iz pištolja ubio nevjenčanu suprugu Anđelku, nakon čega je pokušao da izvrši samoubistvo pucajući sebi u glavu. Ona je na mjestu ostala mrtva, dok je Cumbo sa prostrelnom rane glave prevezen u UKC Republike Srpske gdje je operisan i nalazi se na aparatima za vještačko disanje.

Izvor blizak istrazi rekao je za ATV da je Anđelka prvu prijavu protiv Cumbe podnijela 2023. godine, a drugu u maju ove godine.

”U oba slučaja je policija postupala po prijavama i protiv Cumbe je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. U jednom slučaju istraga je obustavljena, jer je žrtva odustala od krivičnog gonjenja, dok je druga prijava i dalje u radu”, kaže dobro upućeni izvor ATV-a.

Cumbo nakon ubistva supruge pucao sebi u glavu

Prema nezvaničnim informacijama Anđelka je, nakon napada u maju, napustila Cumbu i sa njihovo dvoje djece, starosti dvije i šest godina, živjela je kod rođaka. Međutim, svjedoci tvrde da su oni i poslije toga ostali u kontaktu i da su ih viđali zajedno.

Djecu dovezla na čuvanje kod Cumbinih roditelja

Dosadašnja istraga ukazuje da je Anđelka jutros automobilom djecu dovezla kod Cumbinih roditelja na čuvanje. Nikola je navodno sačekao ispred kuće i kada je ona ostavila djecu sjeo je u automobil i, kako se sumnja, počinio jezivi zločin, a potom pokušao da presudi sebi.

Zasad nije poznato gdje je i kako Cumbo nabavio pištolj, ali se najvjerovatnije radi o nelegalnom oružju, što je predmet dalje istrage.

Ubistvo poslije prethodnog zlostavljanja

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci je saopšteno da se Nikoli Cumbi na teret stavlja da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 3. (ko liši života člana svoje porodice kojeg je prethodno zlostavljao), za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

”Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Matijaš Slavica zajedno sa policijskim službenicima PU Mrkonjić Grad. Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvđivanju okolnosti počinjenog krivičnog djela, a biće naložena i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske”, saopšteno je iz OJT Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana