U zatvoru završio zbog petarde, tamo ga brutalno ubili!

GS
U zatvoru završio zbog petarde, tamo ga brutalno ubili!

Stanimir Brajković (74), penzioner iz Mladenovca koji je 4. februara ubijen na odlsuženju kazne, bio je osuđen na 30.000 dinara zbog kršenja javnog reda i mira, tako što je bacio petardu i uplašio komšije iz zgrade, ali kako kaznu nije platio, poslat je na odsluženje kazne od 30 dana zatvora u Padinskoj skeli!

- Ubijenog Stanimira Brajkovića komšije su 31. decembra 2020. prijavile da je bacio petardu sa svoje terase i uplašio njih i bebu koju su izveli u šetnju. Zbog remećenja javnog reda i mira, iako se u počeku branio da je unuk bacio petardu, na kraju je priznao krivicu i osuđen je odlukom Prekršajnog suda u Mladenovcu na 10.000 dinara - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je potom o toj kazni odlučiovao drugostapeni, Prekršajni apelacioni sud, koji je 15. decembra 2022. povećao kaznu Brajkoviću na 30.000 dinara.

Međutim, kako penzioner iz Mladenovca, za kog se i u presudi navodi da je "lošijeg imovnog stanja" i da do tada nije ni krivično ni prekršajno osuđivan dosuđenu kaznu za prekršaj nije nije platio, ona mu je zamijenjena zatvorskom.

- Kazna od 30.000 dinara, zamenjena je zatvorskom u trajanju od 30 dana - objašnjava izvor pomenutog portala i dodaje da se on na izdržavanje u zatvor u Padinskoj skeli javio u januaru.

Nesrećni čovjek, kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje vodi istragu njegovog ubistva, od sredine januara do 4. februara kada je preminuo, trpio je stravično psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje.

Zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, uhapšeni su njegovi cimeri Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) i njima je poslije saslušanja određen pritvor do 30 dana.

- I trojica osumnjičenih za ubistvo, izdržavala su kazne zbog prekršajnih osuda, dvojica iz oblasti saobraćaja a jedan zbog kršenja zakona o ličnoj karti. Jedan od njih, trebalo je da u zatvoru provede svega 10 dana. Inače, ni osumnjičeni za težak zločin, ranije nisu osuđivani krivično - dodaje sagovornik Kurira.

Podsjetimo, trojici osumnjičenih se na teret stavlja da su brutalno tukli, silovali drškom metle nesrećnog čovjeka, i tjerali ga da pije mokraću jednog od njih. Navodno, motiv brutalnog iživljavanja bio je to što više nije imao novca da im kupuje stvari u zatvorskoj kantini.

Dan prije nego što je preminuo, sa teškim povredama je odveden kod ljekara, ali je tamo najvjerovatnije iz straha od svojih cimera, izjavio da je pao i povrijedio se.

- Iste večeri, kada je vraćen u ćeliju, osumnjičeni su ga odveli u kupatilo i polivalai ga hladnom vodom. Sutradan se njegovo stanje znatno pogoršalo usled povreda koje je imao, imao je poremećaj disanja i cirkulacije zbog preloma rebara i grudne kosti, kao i zbog gubitka krvi i usled komplikacija zbog povreda on je preminuo - otkriveno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kakvim je mukama nesrećni čovjek preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana