U velikoj akciji FUP-a uhapšen Armin Ćulum i još pet osoba

GS
U velikoj akciji FUP-a uhapšen Armin Ćulum i još pet osoba

SANSKI MOST - U velikoj akciji Federalne uprave policije (FUP) koja traje dva dana uhapšen je Armin Ćulum iz Sanskog Mosta i još pet osoba, piše portal Kliks.

Prema nezvaničnim informacijama, Armin Ćulum je uhapšen na području Ljubuškog, a akcija se danas odvija i na području Sanskog Mosta.

-Federalna uprava policije od sinoć provodi operativnu akciju „Geko“ pod nadzorom Tužilaštva BiH, koja ima za cilj dokumentiranje krivičnog djela organizovani kriminala u sklopu koje je lišeno slobode više osoba, članova međunarodne kriminalne grupe. U toku su pretresi lica, mjesta i druge radnje, koje sprovode službenici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova Unsko-sanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona - saopšteno je iz FUP-a.

Policija je saopštila da su juče u popodnevnim satima kontrolisana dva vozila u kojima su se nalazili A. L. Ć. (24), A. Ć. (51) D. Ž. K. (24) E. K. (29) i J. D. (34). Prilikom kontrolu saobraćaja oni su zaustavljeni i pozvani su u prostorije PU Ljubuški.

Nakon toga su u službene prostorije došli i pripadnici FUP-a, a svi osim J. D. u 22 časa lišeni slobode i uz pratnju policijskih službenika FUP napustili PU Ljubuški.

Armin i njegov brat Nermin Ćulum su od ranije javnosti poznati kao članovi motorističke organizacije Junajtjedn tribjuns koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, dok je za njemačku ta organizacija mafijaška i treća po opasnosti u Evropi.

Prema ranijim navodima iz austrijskih i njemačkih policijskih krugova, članovi Junajted tribjunsa povezani su s poslovima u bordelima. Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH.

U aprilu 2019. godine policija u Sanskom Mostu je uhapsila Nermina i Armina Ćuluma jer su se dovodili u vezu s ubistvom biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića kod Banjaluke. 

Avaz navodi da je Ćulum, uhapšen juče u Ljubuškom.  Potom je, dodaju, opkoljena i njegova kuća u Sanskom Mostu.

edna osoba je, prema informacijama portala, uhapšena dok je bježala prema Svitavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana