U Travniku silovane djevojčice od 10 i 11 godina, policija uhapsila tinejdžera

J.S.
U Travniku silovane djevojčice od 10 i 11 godina, policija uhapsila tinejdžera

TRAVNIK- Travničkoj policiji protekle noći prijavljeno je da je šesnaestogodišnjak silovao djevojčice od 10 i 11 godina.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednobosanskog kantona Hasan Hodžić za portal Kliks je reka da je Policijska stanica Travnik u toku protekle noći zabilježila dvije prijave silovanja djevojčica od nepoznatog počionioca.

- Brzom reakcijom policije pronađen je maloljetnik koji je osumnjičen za navedena krivična djela te je predat u nadležnost Tužilaštva Srednjobosanskog kantona na dalje postupanje - kazao je Hodžić.

Kako piše portal "Avaza", slučajeve silovanja su prijavile majke djevojčica.

Majka desetogodišnjakinje slučaj je prijavila policiji kada se djevojčica juče oko 19 časova vratila kući sa vidljivim povredama.

Nakon toga, djevojčica je navodno upućena na pregled u bolnicu, gdje je dežurni ljekar potvrdio navode i zaključio da je riječ o nasilnom polnom odnosu.

Istog dana još jedna majka javila se policiji i prijavila šesnaestogodišnjeg tinejdžera da je silovao njenu 11-godišnju kćerku, navodi dalje "Avaz". Nakon toga je i druga djevojčica prevezena u travničku bolnicu, gdje je takođe konstantovano da je riječ o nasilnom polnom odnosu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana