U Travniku identifikovane četiri žrtve hrvatske nacionalnosti iz proteklog rata

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- U Travniku su identifikovani posmrtni ostaci četiri lica hrvatske nacionalnosti koja su nestala tokom posljednjeg rata u BiH.

Na Gradskom groblju Praulje u toku je konačna identifikacija žrtava ratnih zločina sa područja Bugojna nestalih 1993. godine, a čiji su posmrtni ostaci ekshumirani prošle godine na lokalitetu Rostova, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

DNK analizom i sudskomedicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka utvrđeno je da je riječ o posmrtnim ostacima žrtava hrvatske nacionalnosti Dragana Miličevića, Zorana Galića, Frane Jezidžića i Ante Markulja.

Posmrtni ostaci tih lica ekshumirani su iz masovne grobnice koja je u julu prošle godine otkrivena na lokalitetu Tvrdulja, Rostovo.

Na licu mjesta nalaze se predstavnici porodica nestalih, kao i pravni zastupnik oštećenih, koji će, u skladu sa procedurom, biti upoznati o rezultatima identifikacije, navodi se u saopštenju.

Uz istražioce Posebnog odjeljenja za ratne zločine, na lokalitetu identifikacije, nalaze se i predstavnici Instituta za nestala lica BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih /ICMP/, kao i policija Srednjobosanskog kantona.

Predstavnici Tužilaštva BiH učestvuju u procesima ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama širom BiH, napominje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana