U sudaru kod Bugojna poginuli tinejdžeri iz Donjeg Vakufa, automobil vozio maloljetnik

Jasmina Salopek
Foto: Kliks

BUGOJNO - Trojica mladića iz Donjeg Vakufa poginula su u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnom putu kod Bugojna, a tri osobe su povrijeđene.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona saopštilo je da je do nesreće došlo juče oko 22 časa, te da  su učestvovala dva vozila.

- Na magistralnom putu u mjestu Čaušlije, opšina Bugojno, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo "golf", kojim je upravljao maloljetnik i vozilo "fiat punto", za čijim volanom je bio A. Đ. iz Jablanice- rekli su u MUP-u SBK.

Vozač, kao i suvozač "golfa" Z. B. (18), te vozač "fiata"  A. Đ. (58), zadobili su povrede, dok su putnici iz "golfa" Dž. E. (24), A. Š. (17) i E. D. (17), svi iz Donjeg Vakufa, smrtno stradali na licu mjesta.

- Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su uviđaj te preduzimaju i druge aktivnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi navedene nezgode - dodaju iz policije.

Prema nepotvrđenim informacijama, mladići su se vraćali iz izlaska,

Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu u Bugojnu, ali nije poznat stepen njihovih povreda.

- Naređena je obdukcija nastradalih, a od vozača su uzeti uzorci krvi kako bi se utvrdilo da li su bili pod dejstvom alkohola. Dežurni tužilac je prisustvovao uviđaju nakon kojeg će se više znati o uzrocima nesreće –navode iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U trenutku sudara, trojica nastradalih mladića nalazila su se na zadnjem sjedištu "golfa".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana