U pritvoru mladić koji je prijetio napadima poput onih u SAD

GS
U pritvoru mladić koji je prijetio napadima poput onih u SAD

SARAJEVO - Sud BiH odredio je Hamzi Čardakliji (20), osumnjičenom za terorizam, pritvor koji može trajati najduže mjesec od dana hapšenja, odnosno do 5. jula.

-Pritvor je određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, te da će učiniti krivično djelo kojim prijeti - saopšteno je iz Suda BiH.

Čardakliju su 5. juna u sarajevskoj opštini Novi Grad uhapsili pripadnici Federalne uprave policije (FUP) zbog prijetnji na internetu da će počiniti masovna ubistva u Sarajevu, po uzoru na SAD i školi u Teksasu.

Tužilaštvo BiH ranije je saopštilo da je osumnjičeni uhapšen nakon informacija zaprimljenih od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovali su ga i locirali istražioci specijalizovanih za visokotehnološki kriminal, na području sarajevske opštine Novi Grad.

Čardakliju tereti da je, koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, kao i prijetnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti, na području Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana