U pretresima pronađeno oružje, municija i droga

Srna
U pretresima pronađeno oružje, municija i droga

 TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona u pretresima stambenih prostorija i pomoćnih objekata pronađena je vazdušna puška, pištolj "HS", pištolj "crvena zastava", 62 metka, droga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom teška krađa, saopšteno je danas iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Pretresi su izvršeni na području Kalesije, Lukavca, Tuzle, Gradačca, Gračanice i Živinica po naredbama nadležnih opštinskih sudova, uz saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi vještačenja i drugih istražnih radnji.

Policija radi na dokumentovanju krivičnih djela pod nadzorom Kantonanog tužilaštva, dok će nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu biti podneseni odgovarajući izvještaji.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su po prethodno sačinjenom operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih dela iz oblasti zloupotrebe droge, imovinskih delikata i drugih krivičnih djela, izvršili pretrese 22. i 23. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana