U poštanskom sandučetu sugrađaninu ostavio pismo u kojem vrijeđa Srbe i funkcionere Srpske

GS
U poštanskom sandučetu sugrađaninu ostavio pismo u kojem vrijeđa Srbe i funkcionere Srpske

DERVENTA – E.Z. iz Dervente osumnjičen je da je u poštansko sanduče D.K. iz Dervente, predsjednika udruženja proisteklog iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ostavio pismo sa uvredljivim i ponižavajućim sadržajem u kojem je nacionalno vrijeđao D.K, srpski narod i najviše funkcionere Republike Srpske.

Dervenćanina sumnjiče za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, a otkriven je nakon prijave D.K. kada je pronašao pismo.

Policijskoj stanici Derventa, slučaj je prijavljen  6. aprila oko 20.15 časova, a postupajući po prijavi policijski službenici Policijske stanice Derventa operativnim radom na terenu identifikovali su E.Z. iz Dervente.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa su 7. aprila na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa pretresli kuće, pomoćne objekte i pokretne stvari koje koristi E.Z, u cilju pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti kompjuterska oprema, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjen navedenog krivičnog djela -  navode iz policije.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će  protiv E.Z. biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana