U pokušaju ubistva jedan muškarac teško povrijeđen, drugi uhapšen

GS
U pokušaju ubistva jedan muškarac teško povrijeđen, drugi uhapšen

TUZLA - Muškarac iz Gradačca čiji su inicijali F.H. /30/ uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva, saopšteno je danas iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Adnana Sprečić izjavila je novinarima da je policiji prijavljeno da se u Gradačcu u noći između 7. i 8. septembra oko 00.50 časova čula velika vika i da je najvjerovatnije došlo do tuče u kojoj ima povrijeđenih.

Sprečićeva je rekla da je policija po dolasku na lice mjesta potvrdila navode prijave, te da je zatekla povrijeđena lica čiji su inicijali F.H. /30/ i M.Š. /32/, oba iz Gradačca.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

„Povrijeđena lica su sanitetskim vozilom prevezena u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Tuzla, gdje je lice M.Š. zbog teških povreda zadobijenih najvjerovatnije hladnim oružjem zadržano na liječenju u UKC-u“, rekla je Sprečićeva.

Ona je dodala da je F.H. nakon ukazane medicinske pomoći otpušten sa klinike, te je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Nakon kriminalističke obrade, F.H. će uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Uviđaj je izvršila policija prema uputstvima dežurnog tužioca, dok su preduzete i druge radnje radi dokumentovanja ovog događaja, javlja SRNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana