U Novom Gradu uhapšene tri osobe, pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

N.T.
U Novom Gradu uhapšene tri osobe, pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

BANjALUKA - Policija je u odvojenim akcijama uhasila tri osobe i pronašla laboratoriju za uzgoj narkotika u Novom Gradu te zaplijenila oko 420 grama marihuane i pet stabljika indijske konoplje.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su u okviru aktivnosti na  sprečavanju neovlaštene proizvodnje i prometa opojne droge, u odvojenim aktivnostima uhapšenni D.Š., A.Dž. i A.O., svi iz Novog Grada.

- Pretresom kod  D.Š. iz Novog Grada pronađeni su i oduzeti dvije drvene komode sa ugrađenim ventilatorom i UV rasvjetom u kojima se nalaze saksije sa ukupno pet stabljika koje izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje visine između 15 i 20 centimetara. Pronađena je zelena biljna materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase oko 420 grama, 2.502 sjemenke koje izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, te dvije digitalne vage, mrvilicu, samostrel, plinski pištolj i 48 metaka različitog kalibra -  navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se svi oduzeti predmeti deponovati se u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu.

Istakli su da su sve aktivnosti i pretres obavljeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Novom Gradu

- Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.Š. dostaviće se izvještaj za počinjena krivična djela neovlaštenja proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija,  dok će se protiv A.Dž. dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga - saopšteno je iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana