U Nevesinju pronađeno 45 stabljika indijske konoplje

J.Sa.
Foto: Ustupljena fotografija

NEVESINjE - N. K. iz Nevesinja uhapšen je nakon što je policija pronašla zasade indijske konoplje, a sa kojim se on može dovesti u vezu da ih je uzgajao.

Iz Policijske uprave Trebinje saopštili su da je policija osumnjičenog uhapsila u ponedjeljak.

- Službenici Policijske uprave Trebinje su 29. avgusta u Nevesinju pronašli zasad indijske konoplje. Provodeći planske aktivnosti iz akcija "Plantaža 2022" i "Kalibar 2022" policajci su došli do saznanja da na području mjesta Ćesim kod Nevesinja ima zasad indijske konoplje - saopšteno je iz policije.

Dodaju da su, nakon operativno-taktične mjere i radnje, zasjede, policajci stekli sumnju da je N. K. zasadio i uzgajao pronađeni zasad.

- Tokom hapšenja osumnjičeni je odbacio lovački karabin za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. Uviđajem je pronađeno i oduzeto 45 stabljika indijske konoplje, lovački karabin i više predmeta koji su korišteni za održavanje zasada - navode iz policije.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, obavljen je pretres kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi N. K. na dvije lokacije u Nevesinju, kao i pretres putničkogautomobila koje lice koristi.

- Tom prilikom je pronađena municija, digitalna vaga, 329 sjemenki marihuane i 129 grama zeljaste biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Nakon kompletiranja predmeta biće podnešen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - dodaju iz policije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana