U nastavku akcije "Rez" uhapšen otac osumnjičenog Anela Sejfovića

N.T.
U nastavku akcije "Rez" uhapšen otac osumnjičenog Anela Sejfovića

SARAJEVO - Ramiz Sejfović (65) uhapšen je u nastavku akcije "Rez" i kod njega je pronađena veća količina oružja, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Ramiz je otac od Anela koji je prije nekoliko dana uhapšen u isteoimenoj akciji zbog organizovanog šverca narkoticima.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, navodeći inicijale, Ramizu na teret stavljaju nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Iz policije su saopštili da je po nalogu Suda i Tužilaštva BiH pretresena njegova kuća gdje pronađeno oružje.

"Pretresom kuće vlasništvo R.S. u ulici Sulje Jahića, opština Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom su oduzeti automatska puška sa preklopnim kundakom, više različitih dijelova oružja, 572 puščanih i pištoljskih metaka različitog kalibra, četiri uloška za pancir,  okvir za pištolj i ručna bomba" saopšteno je iz MUP-a KS

U akciji "Rez" 13. jula bilo je uhapšeno osam osoba, a u pritvoru su završili pomenuti Anel Sejfović, Elvis Keljmendi i Ajlin Ahmić, dok su opstali pušteni.

Tokom istrage je utvrđeno da su Keljmendi, Ahmić i Sejfović  od polovine 2019. godine do danas nabavljali, držali i preprodavali kanabis, kokain, spid i heroin na teritoriji  BiH, Turske, Albanije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i drugih zemalja EU. 

Kako je pojasnio oni su u cilju preprodaje narkotika  organizirali kriminalnu grupu u kojoj je svako od pripadnika imao podijeljene uloge i unaprijed određene zadatke u realizaciji planiranog posla. 

Prema dokazima Tužilaštva, ovoj grupi je pripadao i Aleksandar Nikolić koji je uhapšen ranije, a svi su međusobno kumunicirali putem aplikacije "Skaj" i dogovarali preuzimanje i prodaju droge.

Nakon saslušanja Sejfović je pušten na slobodu. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana