U Laktašima pronađeni droga i oružje, uhapšeno lice iz Banjaluke

GS
Foto: Srna

BANjALUKA - Pripadnici Policijske stanice Laktaši uhapsili su lice iz Banjaluke čiji su inicijali D.P. u okviru akcije "Plantaža 2024", usmjerene na sprečavanje zloupotrebe droge i tom prilikom pronašli znatnu količinu indijske konoplje i vatrenog oružja, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

U saopštenju se precizira da je policija pretresla dvije lokacije u Laktašima i Banjaluci, te tom prilikom pronašla i oduzela 2.308 smjemenki indijske konoplje, 62 biljke koje asociraju na indijski konoplju, metalnu mrvilicu, digitalnu vagu i određenu količinu sasušenih i usitnjenih listova konoplje.

"Pronađeni su i poluautomatska puška sa pet komada municije, dvije ručne bombe, prenosni računar i mobilni telefon, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela", navode iz policije.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv D.P. će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana