U Hrvatskoj poginuo muškarac iz Srbije, troje njegovih sunarodnika povrijeđeno

Kurir
U Hrvatskoj poginuo muškarac iz Srbije, troje njegovih sunarodnika povrijeđeno

SLAVONSKI BROD - Objavljeni su detalji teške saobraćajne nezgode na magistralnom putu A3 kod mjesta Gornji Bogičevci, koja se dogodila sinoć oko 2.10 časova. U nesreći je jedna osoba poginula, dok su tri osobe povrijeđene, jedna teže i dvije lakše.

Zamjenik Opštinskog državnog tužioca u Slavonskom Brodu obavio je uviđaj u saradnji sa saobraćajnom policijom. Utvrđeno je da je nezgodu izazvao 21-godišnji državljanin Srbije koji je upravljao kamionom sa prikolicom od istoka ka zapadu. Nije poznato da li su vozači bili pod dejstvom alkohola.

Stradali državljani Srbije

Iza njega su bili 34-godišnji državljanin Srbije u kamionu i 58-godišnji državljanin Srbije u kombiju. U kombiju je bio i 34-godišnji putnik, takođe državljanin Srbije.

Dvadesetjednogodišnji vozač izgubio je kontrolu nad kamionom i bočnim dijelom vozila udario u centralnu ogradu. U zanosu su on i prikolica stali preko obje saobraćajne trake. 34-godišnji vozač kamiona udario je u lijevu stranu prikolice. Tada se 58-godišnjak zabio svojim kombijem u svoj kamion.

34-godišnji vozač kamiona preminuo je na licu mjesta. Muškarac star 58 godina teško je povrijeđen, a muškarac star 21 i još jedan 34-godišnjak lakše. Od 21-godišnjaka i 58-godišnjaka uzeti su uzorci da bi se provjerilo da li su bili pod dejstvom alkohola.

Saobraćaj je bio zatvoren devet sati

Protiv 21-godišnjaka biće podnijeta krivična prijava za krivično djelo izazivanje saobraćajne nezgode u saobraćaju na putevima.

Po prijemu dojave, na mjesto udesa stigla je Hitna pomoć sa dva vozila Hitne pomoći i radnicima Javne vatrogasne jedinice Nova Gradiška. Hitna pomoć je povrijeđene prevezla u Opštu bolnicu Nova Gradiška, a vatrogasci su pomogli u izvlačenju tijela poginule osobe.

Saobraćaj sjevernom trakom autoputa A3, na dionici od petlje Nova Gradiška do petlje Okučani, bio je zatvoren od 2.12 do 11.25 časova i u tom periodu odvijao se alternativnim pravcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana