U Doboju rasvijetljen privredni kriminalitet kojim je pričinjena šteta od 3,7 miliona KM

Srna
Foto: Ilustracija

DOBOJ- Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da je u prošlom mjesecu rasvijetljeno pet krivičnih djela privrednog kriminaliteta kojim je pričinjena materijalna šteta od 3.751.000 KM, a ostvarena protivpravna imovinska korist u iznosu od 12.602.000 KM.

Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj u novembru je evidentirano 91 krivično djelo, koliko je bilo u istom mjesecu prošle godine, dok je broj saobraćajnih nezgoda manji za 5,6 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ove uprave.

Radinković je naveo da su tokom novembra evidentirana 84 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojeg su 66 razriješena, a najzastupljenija su bila protiv imovine, ukupno 46.

On je rekao da je nadležnom tužilaštvu podneseno 78 izvještaja protiv 68 lica, od kojih su 23 povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Radinković je dodao da su tokom novembra evidentirana 52 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je smanjenje za 5,5 odsto.

"U oblasti zloupotrebe droge evidentirana su dva krivična djela i 23 prekršaja, a u istom mjesecu prošle godine 31 prekršaj", rekao je Radinković.

On je naveo da je u navedenom periodu evidentirano šest samoubistava lica starijih od 60 godina. Tokom novembra evidentirano je 67 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, teže je povređeno jedno, a lakše povrede zadobila su 33 lica.

Radinković naveo da je iz saobraćaja isključeno 212 vozača, od toga 161 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 22 zbog prisustva droga i psihoaktivnih supstanci.

U nevedenom periodu ukraden je jedan automobil.

Tokom novembra evidentiran je 41 prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, što je za smanjenje za 2,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana