U Brčkom poginule majka i kćerka, vozač koji ih je usmrtio uhapšen

GS
U Brčkom poginule majka i kćerka, vozač koji ih je usmrtio uhapšen

BRČKO - Vozač „ford fokusa“ A.H. (21) iz Brčkog, koji je sinoć automobilom u ovom gradu usmrtio majku (47) i kćerku (12) dok su prelazile ulicu, uhapšen je, saopštila je brčanska policija.

Nesreća se, kako su dodali, dogodila oko 20 časova u Mostarskoj ulici, gdje je došlo do udara vozila u pješake.

-Policajci su na licu mjesta utvrdili da se radi o „ford fokusu“, kojim je upravljao A.H, a koji je tim vozilom udario dvoje pješaka, rođenih 1976. godine i 2011. godine, a koji su smrtno stradali - naveli su iz Policije Brčko distrikta.

Vozač je, dodaje se, osumnjičen za teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, te je u 21.55 uhapšen, a danas će uz izvještaj biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta. 

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH obavljen je uviđaj na licu mjesta.

Tužilaštvo Brčko distrikta donijelo je naredbu o izvođenju obdukcije tijela stradalih, kako bi se nesumnjivo utvrdio uzrok smrti, saopšteno je iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva navode da se sve ostale okolnosti ove teške saobraćajne nesreće utvrđuju u saradnji s Policijom Brčko distrikta.

Nakon prijema izvještaja od policije biće naređeno saobraćajno vještačenje i sprovođenje ostalih istražnih radnji s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja.

-Sve aktivnosti istražnih organa sprovode se s naročitom hitnošću kako bi se istraga okončala u najkraćem roku i osumnjičeni, koji je lišen slobode, izveo pred sud - navedeno je u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana