U Banjaluci uhapšen osuđivani ubica

ATV
U Banjaluci uhapšen osuđivani ubica

Osuđivani ubica Jasmin Ilijić (32) i Nebojša J. (25), obojica iz Banjaluke, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili razbojništvo nad sugrađaninom koga su pretukli, a potom mu iz novčanika ukrali 700 maraka.

Napad se dogodio 3. jula na parkingu u banjalučkom naselju Starčevica. Nakon napada žrtva je završila na UKC Republike Srpke.

”Policijski službenici PU Banjlauka identifikovali su i uhapsili N.J. i J.I. zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo. Naime, policiji je 3. jula oštećeni prijavio da su ga, neposredno prije prijave, na parkingu napala dva nepoznata muškarca i iz novčanika mu ukrali 700 KM, pri čemu je zadobio tjelesne povrede”, navode u PU Banjaluka, prenosi ATV.

Poslije kriminalističke obrade Ilijić i Nebojša J. su pušteni da se brane sa slobode. Nakon kompletiranja predmeta protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Osumnjičeni Ilijić je dobro poznat istražnim organima. Odležao je sedam godina zatvora zbog ubistva Mustafe Likića iz Sanskog Mosta. Zločin se dogodio 29. maja 2015. godine ispod zidina tvrđave Kastel u Banjaluci. Ilijić i Likić su bili dobri prijatelji, a u presudi se navodilo da su se kobno veče posvađali. Došlo je do tuče tokom koje je Ilijić šakom u glavu udario Likića koji je od udarca pao i udario glavom o kamen. Optuženi ga je potom više puta nogom udario u glavu, nanijevši mu frakture kostiju lobanje. 

”Likić je izgubio svijest i Ilijić ga je u takvom stanju odvukao do korita Vrbasa i gurnuo u vodu, usljed čega se utopio”, navodilo se u presudi.

Likićevo tijelo su 12 dana nakon ubistva ribari pronašli u Vrbasu. Istragom je utvrđeno da je on došao u posjetu Ilijiću, koji je priznao zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana