U Banjaluci oduzet skupocjeni džip za kojim traga Interpol

N.T.
U Banjaluci oduzet skupocjeni džip za kojim traga Interpol

BANjALUKA – Policija je od S.V. iz Odžaka oduzela skupocjeni džip "folksvagen tiguan" jer je utvrđeno da je za tim vozilom traga Interpol, a tom prilikom oduzeta je i droga.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka policija je vozilo pronašla i oduzela juče popodne prilikom obavljanja redovnih poslova.

- Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, istog dana oko 18 časova u Banjaluci, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu  vozila „VW“, kojim je upravljalo lice S.V. Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da je  vozilo predmet potrage u  Njemačkoj i da za njim traga Interpol. Utvrđeno je  da je istekla  vozačka dozvole koju posjeduje S.V. - saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je kod S.V. pronađena i oduzeta određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

- Navedeno lice je lišeno slobode i slijedi podnošenja zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 172. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje - stoji u saopštenju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana