U akciji "Drum" uhapšeno pet pripadnika MUP-a kantona Sarajevo

J.Sa
U akciji "Drum" uhapšeno pet pripadnika MUP-a kantona Sarajevo

SARAJEVO - Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo M. K. (51), A. F. (51), J. K. (31), M. H. (48) i Š. A. (47) uhapšeni su u akciji "Drum" zbog sumnje da su počinili krivična djela primanje nagrade i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saznaje "Glas Srpske".

Iz Federalne uprave policije (FUP) Kantona Sarajevo saopštili su da je akcija započeta danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na pet lokacija na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je slobode lišeno pet osoba M. K, A.F, J.K, M.H. i Š.A, a radi se o ovlaštenim službenim licima MUP-a KS - navode iz FUP-a.

Kako dodaju, uhapšene terete da su u posljednjih godinu dana posredno ili neposredno zahtijevali, primili i prihvatili novčanu nagradu, drugu korist i obećanje nagrade za sebe ili drugog, koristeći svoj službeni položaj.

- Oni će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - ističu iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana