U akciji "Vojnik" uhapšen pripadnik Oružanih snaga s 27 kilograma marihuane

J. Sa.
Foto: MUP RS

FOČA - Marko V. (27) sa Pala, pripadnik Oružanih snaga BiH i Saša T. (28) iz Foče uhapšeni su u policijskoj akciji "Vojnik" nakon što je policija u pretresu vozila pronašla 27 kilograma marihuane, saznaje "Glas Srpske".

Iz Policijske uprave Foča saopštili su, navodeći inicijale uhapšenih da je policija na osnovu prethodnih saznanja, a u toku redovne saobraćajne kontrole zaustavila vozilo "pasat" i izvršila kontrolu.

- Policijski službenici su u utorak u Maljevini kod Foče zaustavili i kontrolisali vozilo "pasat" kojim je upravljao M. V. - saopšteno je iz policije.

Dodaju da je policija uz saglasnost Okružnog tužilaštva Trebinje, a po naredbi Osnovnog suda u Foči izvršila pretres vozila zbog sumnje da se mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Tom prilikom pronađene su tri vreće sa 25 paketa koji su bili umotani u PVC foliju, a ukupne mase od oko 27 kilograma biljne zeljaste materije koja asocira na marihuanu - rekli su u policiji.

Ističu da je izvršen i pretres na više lokacija koje koriste osumnjičeni na području opštine Foča i Istočno Sarajevo, dok se nad pomenutim vrši kriminilastička obrada.

- Po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv M. V. i S. T. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga - navedeno je u saopštenju.

Akcija "Vojnik" provodi se s ciljem suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Foče.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana