U akciji "Koridor" uhapšeno 8 osoba: Prošvercovali robu i cigarete vrijedne pola miliona KM

Nebojša Tomašević
U akciji "Koridor" uhapšeno 8 osoba: Prošvercovali robu i cigarete vrijedne pola miliona KM

BIJELjINA - Granična policija BiH u akciji "Koridor" uhapsila je osam osoba zbog sumnje da su prokrijumčarili tekstilnu robu i cigarete u vrijedne najmanje pola miliona maraka.

Ova akcija izvedena je na na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja, a pretreseno je 12 lokacija koje osumnjičene osobe koriste za krijumčarenje neocarinjene tekstilne robe i cigareta.

- Osumnjičene teretimo  da su, od avgusta do decembra 2021. godine, organizovano učestvovali  u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta u vrijednosti od najmanje pola miliona maraka, a koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru. Robu su krijumčarili  iz Srbije i Crne Gore u BiH. Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, a cigarete na području Crne Gore - saopštila je Granična policija BiH.

Dodaje se da su osumnjičeni prokrijumčarenu tekstilnu robu i cigarete prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci “Arizona”.

- Osam uhapšenih osoba je privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena krim-obrada i ispitivanje osumnjičenih. Nakon toga postupajući tužilac Tužilaštva  BiH će donijeti odluku o daljnjem statusu osumnjičenih osoba-saopštila je Granična policija.

Tokom akcije "Koridor" do sada su u pretresima oduzeti tekstilna roba i cigarete u vrijednosti većoj od 350.000 KM. Akcija se realizuje pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbama Suda BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da  njihovi službenici stalno rade na sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminala kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe.

On je zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužilaštvu na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana