Tuzla: Pronađena droga, pištolj i municija, uhapšeno jedno lice

Srna
Tuzla: Pronađena droga, pištolj i municija, uhapšeno jedno lice

TUZLA - Tridesetdvogodišnji muškarac čiji su inicijali J.T. iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, te će u zakonom predviđenom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Kantonalnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji i protiv lica E.D. /36/ iz Gračanice i A.M. /21/ oba iz Gračanice, R.H. /24/ iz Tuzle, N.A. /22/ iz Gradačca i M.Š. /25/ iz Živinica nakon dokumentovanja predmeta u vezi sa pronalaskom droge i naoružanja, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su u prethodna dva dana izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacije na području Tuzle, Gračanice, Gradačca i Živinica.

Prilikom pretresa pronađena su 23 manja "pvc" pakovanja sa kanabisom, jedno veće i 11 manjih pakovanja droge, pištolj marke "zastava" kalibra 6,35 milimetara sa okvirom, 19 komada puščanih metaka, 10 stabljika kanabisa, pet drobilica, tri digitalne vage, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađena droga privremeno je oduzeta radi vještačenja.

Pretresi su izvršeni po nalozima opštinskih sudova, a prema utvrđenom planu sprovođenja zajedničkih radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana