Tužilaštvo traži pritvor za policajca, državljanina Švedske i još dvojicu uhapšenih

Srna
Tužilaštvo traži pritvor za policajca, državljanina Švedske i još dvojicu uhapšenih

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog pritvora za četiri lica osumnjičena za organizovani kriminal.

Pritvor je predložen za Vasilija Stjepića (55), državljanina BiH i Švedske, Mitra Blagojevića (36), Miroslava Čaliju (47), koji je zaposlen kao policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Dražena Šinikovića (42), saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor za osumnjičene zatražen je zbog opasnosti od bjekstva, da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni u predmetu „Milan Matković i drugi“ su pod istragom zbog organizovanog kriminala, u vezi sa više teških krivičnih djela, kao i koruptivnim krivičnim djelima, koja se odnose na zloupotrebu policijskih kapaciteta u izvršenju krivičnih djela i pomaganju počiniocima.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizuje međunarodna saradnja u krivičnom gonjenju nosilaca struktura organizovanog kriminala, nakon dešifrovanja kriptovanih aplikacija, koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana