Tužilaštvo traži pritvor samo za jednog od šest uhapšenih u akciji „Transporter“

Jasmina Salopek
Foto: Ilustracija

BANjALUKA, SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje pritvora samo za jednu osobu od šest uhapšenih u Banjaluci u akciji "Transporter", koja je usmjerenaprotiv šverca droge i drugih krivična djela.

Pritvor je, kako su potvrdili, zatražen samo za Mladena Milovanovića, nekadašnjeg inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske, a zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te uticati na svjedoke ili saučesnike.

U akciji su uhapšeni  bivši savjetnik nekadašnjeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića Bojan Cvijetić, te bivši policijski službenici Milovanović, Predrag Vatreš, Siniša Vukašinović, kao i aktivni policijski inspektori Danijel Kovačić i Miladin Vučić.

-Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za jednu osobu, kao i mjere zabrane za pet osumnjičenih osoba - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjere zabrane predložene su za Cvijetića, Vatreša, Kovačića, Vučića i Vukašinovića.

Za Cvijetića je predložane zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja uz oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja novih putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak granice BiH. Za ostale je predložena zabrana posjećivanja određenih mjesta i zabrana sastajanja sa određenim osobama.

-Osumnjičeni se terete da su duži period vršili međunarodno krijumčarenje i promet droga na području BiH i zemalja regiona, a koju su nabavljali sa područja Albanije, Crne Gore i Južne Amerike, a osumnjičeni aktuelni i bivši zaposlenici MUP-a Republike Srpske, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj pribavljali informacije i odavali ih organizatorima i pripadnicima grupe, te na taj način sticali određenu novčanu ili neku drugu korist za sebe - naveli su iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana