Tužilaštvo traži pritvaranje policajaca koji su opljačkali migrante

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA – Postupajući tužilac Okružnog tužilaptva zatražio je određivanje pritvora policajcima Bojanu Stankoviću (24) i Milošu Bajiću (23) iz Banjaluke zbog sumnje da su zajedno sa još dva lica oteli 700 evra od migranata.

Kako je saopštilo tužilaštvo obojica osumnjičenih zaposleni su u MUP-u Republike Srpske, a na teret im se stavlja razbojništvo.

- Osumnjičeni su prilikom vršenja službene dužnosti 7. novembra oko 23.00 časova, na autobuskoj stanici u ulici Braće Podgornika, u Banjaluci, iz bašte UO „Soledar“ izveli grupu od oko 15 migranata, nakon čega su četiri  migranta izdvojili iz grupe, odveli u pravcu željezničke stanice.  Tom prilikom su zajedno sa dva NN lica, od kojih je jedno NN lice bilo naoružano automatskom puškom, oštećene pretresli i od istih oduzeli i prisvojili novac u iznosu od oko 700  evra-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, potvrđeno je da su uhapšeni policajci Stanković i Bajić koji će, kako se navodi u saopštenju, biti udaljeni sa radnog mjesta te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana