Tužilaštvo traži potvrđivanje kazne Bajiću jer je na smrt pretukao komšiju , odbrana novo suđenje

N.T.
Tužilaštvo traži potvrđivanje kazne Bajiću jer je na smrt pretukao komšiju , odbrana novo suđenje

BANjALUKA - Republički tužilac Branko Mitrović zatražio je od vijeća Vrhovnog suda Republike Srpske da potvrdi presudu kojom je Marko Bajić (30) zvani Šuma iz Banjaluke osuđen na tri godine zatvora jer je na smrt pretukao komšiju Dragana Gajića (61), dok odbrana traži oslobađanje ili novo suđenje.

- Na osnovu svih dokaza smatram da Bajiću treba izreći oslobađajuću presudu ili slučaj vratiti na novo suđenje - rekao je advokat optuženog Marko Mikeš.

Bajić je osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci  još u junu 2020. godine za krivično djelo nanošenje teške povrede sa smrtnom posljedicom. Zločin je počinio zajedno sa sugrađaninom Milanom Lukićem zvanim Mića koji je ranije pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice. Prema optužnici, Lukić i Bajić napali su Gajića 28. avgusta 2018. godine kod njegove zgrade u ulici Kosovke djevojke u banjalučkom naselju Starčevica.  Incident je izbio jer im Gajić nije dao cigarete nakon što ih je već počastio. Nakon toga su ga brutalno pretukli i on je preminuo dva dana kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana