Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za Sinišu Šakića zbog opasnosti od bjekstva

N. T.
Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za Sinišu Šakića zbog opasnosti od bjekstva

BANjALUKA - Republičko tužilaštvo predložilo je Okružnom sudu u Banjaluci da za još dva mjeseca produži pritvor Siniši Šakiću, osumnjičenom za ubistvo Slaviše Ćuluma.

- Produženje pritvora tražimo zbog bojazni da će osumnjičeni pobjeći ako bude pušten na slobodu. Takođe postoji osnovana bojazan da će  sakriti ili uništiti dokaze važne za krivični postupak, da će uticati na svjedoke ili saučesnike - rekla je portparol Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije Dragica Tojagić.

Ša­kić je zbog ovog zločina hapšen dva puta, a kako je “Glas Srpske” nedavno pisao njegovi DNK tragovi pronađeni su na mjestu s kojeg je pucano na Ćuluma.

Šakić je prvo bio uhapšen u maju nekoliko dana nakon ubistva, kada je pješke  iz Hr­vat­ske do­šao na gra­nič­ni pre­laz Do­nja Gra­di­na i pokušao da uđe u BiH. Za njim je MUP RS tada bio raspisao potjernicu, a nakon ispitivanja je pušten.

Novo hapšenje uslijedilo je 27. jula u centru Banjaluke u kafiću hotela “Bosna”. Ponovo je uhapšen jer mu je razbijen alibi da je za vrijeme zločina bio u Hrvatskoj. Utvrđeno je da je dan nakon ubistva Ćuluma čamcem ilegalno prešao reku Unu i na taj način pobjegao i sakrio se u Hrvatskoj. Ću­lum je ubijen 15. ma­ja u bli­zi­ni svo­je ku­će u Dra­go­ča­ju kod Ba­nja­lu­ke ka­da su na nje­gov "golf" na­pa­da­či, ko­ji su po­bje­gli mo­to­ci­klom, pucali iz auto­mat­ske pu­ške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana