Tužilaštvo predložilo pritvor za Stanimirovića, tvrde da je prijetio Nešiću i Vulićevoj

Tanjug
Tužilaštvo predložilo pritvor za Stanimirovića, tvrde da je prijetio Nešiću i Vulićevoj

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da je predložilo određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Vladimira Stanimirovića (38) iz Doboja, državljaninu BiH i Srbije, zbog, kako se navodi, osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Stanimirović, koji je direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara, uhapšen je prije dva dana zbog "postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, odnosno prijetnji upućenih ministru bezbjednosti u Savjetu ministara i poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH (Nenadu Nešiću i Sanji Vulić)".

Ministar Nešić je ranije danas rekao u izjavi za Srnu da ne vjeruje da uhapšeni Vladmir Stanimirović ima bilo kakve veze sa prijetnjama upućenim njemu i šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanji Vulić.

Nešić je dodao da je Stanimirovića upoznao preko Sanje Vulić, koji je njen dugogodišnji prijatelj, i da sa njim nikada nije imao nikakav sukob, probleme, niti zajedničke poslove.

"Ne mogu da vjerujem da on stoji iza prijetnji i šta bi bila svrha da on to radi, jer nikada sa čovjekom nisam bio ni u kakvim odnosima, a pogotovo ne u sukobu, tako da za mene zvuči nevjerovatno da je on to radio", naglasio je Nešić.

Nešić i Vulićeva su poruke prijetnje dobili još u julu mjesecu.

Inače, Nešić je rekao i da nema nikakvih novih podataka o licu koje je presretalo kolonu službenih vozila na putu prema poslu u Sarajevu.

"Imamo jasne podatke ko je to uradio, nasrtaje na kolonu vozila, oglušavanje o naredbe ovlaštenog službenog lica i ugrožavanje bezbjednost štićene ličnosti, ali novih podataka nema", rekao je Nešić.

Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo izjasnio se ranije da vozač "rendž rovera" K.H. (48) iz Sarajeva nije počinio krivično djelo kada je na Vrbanja mostu presretao vozilo u kojem je bio Nešić i vozila pratnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana