Tužilaštvo odbilo prijedlog Dukića da dobije dvije godine robije za pokušaj ubistva novinara

J. S.
Tužilaštvo odbilo prijedlog Dukića da dobije dvije godine robije za pokušaj ubistva novinara

BANjALUKA - Okružno tužilaštvo Banjaluka nije zaključilo sporazum o priznanju krivice koji im je ponudio Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, a koji je optužen da je 26. avgusta 2018. godine pokušao da ubije novinara RTV BN i portala "gerila.info" Vladmira Kovačevića.

Dukić je, kako je "Glas Srpske" ranije objavio, želio da prizna krivicu i sa Okružnim tužilaštvom zaključi sporazum na osnovu kojeg bi bio osuđen na dvije godine zatvora.

- Okružno tužilaštvo Banjaluka je 25. avgusta zaprimilo prijedlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice, a koji je optuženi Dukić poslao putem svog branioca. Kako predložena sankcija nije adekvatna za krivično djelo za koje se optuženi tereti, Tužilaštvo nije zaključilo sporazum - potvrđeno je "Glasu Srpske" u Okružnom tužilaštvu.

Kako je naš list ranije objavio, Dukić duže vrijeme bio u bjekstvu prije nego što se predao te je moguće da je ovo jedan od razloga što nije zaključen sporazum.

Bokser Marko Čolić (33) iz Banjaluke i Dukićev saučesnik je je za taj napad pravosnažno osuđen na pet godina robije.

Dukić se u petak nije pojavio u Okružnom sudu u Banjaluci na nastavku suđenja jer je bolestan, što je potvrdio poseban izvještaj ljekara iz Kazneno-popravnog zavoda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana