Tužilaštvo: Kajević uhapšen po povratku u BiH iz Danske

GS
Tužilaštvo: Kajević uhapšen po povratku u BiH iz Danske

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo  juče su uhapsili Fikreta Kajevića (52), jednog od osumnjičenih u akciji "Kum" koja se širom BiH sprovodi od 21. februara, a usmjerena je na organizovani kriminal.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je Kajević slobode lišen nakon dolaska u BiH, te da je pod istragom u predmetu sa dokazima iz „Skaj“ i „Anom“ aplikacija i terete ga za organizovani kriminal povezan sa međunarodnim krijumčarenjem većih količina opojnih droga i njihovu distribuciju na ilegalnom narko-tržištu.

Nedavno su, u akciji kodnog naziva "Kum", lišena slobode dvojica osumnjičenih i izvršeni pretresi objekata na više lokacija, a Kajević u tom trenutku nije pronađen na adresi i lociran je u inostranstvu. Prema nezvaničnim saznanjima Kliksa, Kajević je bio u Danskoj.

Njegovo lišenje slobode izvršeno je odmah po povratku u BiH te je u četvrtak u popodnevnim satima predat postupajućem tužiocu koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o prijedlogu pritvora, kao i drugim aktivnostima u predmetu.

U okviru akcije "Kum" prethodno su uhapšeni granični policajac Aleksandar Matović, osumnjičen zbog pomaganja osumnjičenim pri ilegalnom prelasku granice, kao i Predrag Petković koji se i ranije dovodio u vezu sa raznim kriminalnim radnjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana