Tužilaštvo će se žaliti na prvostepenu presudu Elvisu Ćustendilu

SRNA
Tužilaštvo će se žaliti na prvostepenu presudu Elvisu Ćustendilu

TUZLA - Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podnijeće žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH na prvostepenu presudu tuzlanskog Kantonalnog suda kojom je Elvis Ćustendil osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli.

Iz ovog tužilaštva danas je saopšteno da će žalba biti izjavljena nakon dostavljanja pisanog otpravka presude Kantonalnog suda Tuzla, koji je danas prvostepeno osudio Ćustendila /51/ na kaznu zatvora u trajanju od 25 godina.

Optužnicom, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo, Ćustendilu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo na podmukao način.

On je 7. februara pijan, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru "Sjenjak" u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21.00 čas zatvorila objekat i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za njom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja, na podmukao način ispalio hitac u njena leđa. Nakon toga je, dok je Amra ležala na podu, ispalio još 15 hitaca u različite dijelove njenog tijela i usmrtio je.

Službeni pištolj je vlasništvo Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u kojoj je Ćustendil bio zaposlen u Operativnom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana