Tužilaštvo BiH: Zatražen pritvor za dvoje uhapšenih zbog međunarodnog šverca drogom

Nebojša Tomašević
Foto: Ustupljena fotografija

SARAJEVO - Postupajući tužilac Tužilaštva BiH nakon ispitivanja predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora  za Jelenka Kneževića (51) iz Kneževa  i Mirjanu Vujović (43) iz Bileće osumnjičenima za organizovani šverc narkoticima.

Oni su uhapšeni u nastavku akcija "Transporter" i "Storidž", a kako je saopšteno iz Tužilaštva terete se za međunarodni šverc većih količina opojnih droga marihuana -skank  i kokain, koje su krijumčarene na teritoriju BiH, radi daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

- Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto-navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Zajedno sa njima u pomenutoj akciji bio je uhapšen i Aleksandar Ivković iz Bileće, a pušten je nakon saslušanja u Tužilaštvu.

Tužilaštvo BiH je ranije saopštilo da uhapšene osim za šverc drogom terete za  povezanost sa naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića. Takođe kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva osumnjičeni koji su uhapšeni se povezuju sa učestvovanjem u naručenom ubistvu počinjenom u Banjaluci. Prema nepotvrđenim informacijama, radi se navodno o naručivanju ubistva Slaviše Ćuluma, za koje se sudi Siniši Šakiću.

Policija je i jutros nastavila pretres u zgradi u ulici Jasenovačkih logoraša pored banjalučke Ugostiteljske škole u koju je juče "upala" u nastavku istrage u okviru akcija "Transporter" i "Storidž". Tokom tog pretresa iz garaže zgrade odvezen je skupocijeni "mercedes", a juče su odvezli dva motocikla. Iz policije nije ništa saopšteno o tome, a prema nezvaničnim informacijama vozilo su vlasništvo jednog osumnjičenog koji je u bijegu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana