Tužilaštvo BiH saslušalo uhapšene u akciji "Staza": Predložen pritvor za 13 osumnjičenih za trgovinu drogom

N.T.
Foto: Kliks

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora za 13 uhapšenih u akciji "Staza" tokom koje je zaplijenjeno više od 400 kilograma marihuane za koju se sumnja da su pripadnici ove grupe prokrijumčarili iz Crne Gore u BiH.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva pritvor je predložen Miši Miljaniću zvani  "Platina" (36), Milijanu Mijoviću zvanom Glčuvi (37), Anđelku Miloševiću zvanom Ciri, Kirofa, Medo i Glavonja (47) Milanu  Mićanoviću  Limun (38) , Aleksi Mališ (24), Nemanji Prnjat  Neno (31), Dušanu Mićanoviću (30), Miladu Jerkoviću (40) i Milošu Kovačeviću (33) iz Trebinja te Fočacima Vladanu Kovačeviću  (33), Milanu Raševiću zvanom Mića (26), Rajku Grubaču zvanom Gruba (30) i  Tomislavu Petroviću zvanom Tomo (34) iz Sarajeva.

- Mjera pritvora im je predložena zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi na slobodi mogli da utiču na istragu, svjedoke i saučesnike i prikriju dokaze. Osumnjičeni se terete za organizovani kriminal, nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj opojnih droga, kao i nezakonit promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene-saopštilo je Tužilaštvo.

Navodi se da su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni povezani sa organiziranim kriminalnim grupama koje djeluju u susjednim zemljama i počinjenjem teških kaznenih djela, ugrožavaju sigurnost u regionu.

Akcija "Staza" izvedena je juče,  a prema nezvaničnim informacijama policija je mesecima vodila istragu, a otključavanjem aplikacije „Skaj" prikupljeni su neoborivi dokazi protiv osumnjičenih.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kazao je da će akcija "Staza" biti nastavljena i da će biti raspisane potjernice za još nekoliko osoba.

Istakao je do  danas u BiH više od 2.000 ljudi koristilo kriptovane telefone i aplikaciju „Skaj" za kriminalne aktivnosti i da niko od njih ne može da bude zaštićen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana