Tužilaštvo BiH: Osobe uhapšene u Banjaluci dovode se u vezu i sa teškim ubistvom

GS
Foto: Dražan Oskar Pozderović

BANjALUKA - Policijski službenici MUP-a RS danas su na području Banja Luke uhapsili više osumnjičenih koji se mogu dovesti u vezu i sa naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da su aktivnosti sa policijskim pripadnicima, koji su djelovali na terenu, koordinisao tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji postupa u predmetima kodnog naziva "Transporter" i "Storidž".

Iz Tužilaštva BiH navode da se "radi o osumnjičenima za više teških krivičnih djela, neovlašten promet većih količina opojne droge "kokain", uključujući i učestovanje u naručenom ubistvu jedne osobe, koje je realizovano na području Banja Luke, a izvršeno je na način organizovanih egzekucija između pripadnika grupa organizovanog kriminala" 

Dalje se navodi da će osumnjičeni, uz visoke mjere obezbjeđenja, u naredna 24 sata biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima. 

Akcija kodnog naziva "Transporter" pokrenuta je u jesen 2021. godine, realizuje se sa partnerskim tužilačkim i policijskim institucijama u BiH, regionu i inostranstvu, a usmjerena je na krivično procesuiranje više lica, osumnjičenih za organizovani kriminal, povezan sa više teških krivičnih djela, uključujući ubistva, krijumčarenje velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana