Tužilaštvo BiH o akciji "Transporter": Zatražen pritvor za uhapšenu četvorku

J. Sa.
Tužilaštvo BiH o akciji "Transporter": Zatražen pritvor za uhapšenu četvorku

SARAJEVO - Postupajući tužilac odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih Harisa Hodžića (40), Davorina Popovića (43), oba iz Travnika, Eldina Hažbića(35) iz Sarajeva i Gorana Stojisavljevića (51) iz Hrvatske predložio je određivanje pritvora za ovu četvorku.

Hodžić, Popović, Hažbić, Stojisavljević uhapšeni su u akciji "Transporter" koju su sporveli pripadnici policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, po nalogu Tužilaštva BiH.

Uhapšenoj četvorki pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Iz Tužilaštva BiH saopštili su da su osumnjičeni pod istragom zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, te nedozvoljeno skladištenje robe.

- Na teret im stavljamo da su  duži vremenski period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga i cigareta na područje BiH i zemalja regiona. Oni su drogu  "kanabis" i krijumčarene cigarete nabavljali sa područja Albanije, Crne Gore, dok su “kokain” nabavljali sa područja  Holandije, Belgije, Češke, prethodno krijumčarenu iz Južne Amerike, te vršili dalju preprodaju na teritoriji BiH i zemalja EU i na taj način sticali veću novčanu ili neku drugu korist za sebe – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na ročištu, koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana