Tužilac traži pritvor za osumnjičenog za ubistvo starca

Nebojša Tomašević
Tužilac traži pritvor za osumnjičenog za ubistvo starca

DOBOJ - Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju predložio je jednomjesečni pritvor za Edina Agića (32) koji je osumnjičen da je usmrtio Jelisija Đukića (70), potvrđeno je "Glasu Srpske" u Tužilaštvu.

Agićeva nevjenčana supruga Biljana Janković (60) koja je uhapšena zbog sumnje da je učestvovala u napadu na Đukića nakon ispitivanja u Tužilaštvu puštena je na slobodu.

Prijedlog za određivanje pritvora Agiću biće upućen Okružnom sudu u Doboju, a ta mjera je zatražena zbog težine krivičnog djela i bojazni od remećenja javnog reda i mira.

Prema nezvaničnim informacijama, Jankovićeva nije učestvovala u premlaćivanju starca i navjerovatnije će biti  svjedok.

Zločin se desio u subotu u ulici Svetog Save u Doboju, a Agića terete da je nesrećnog starca udario više puta i usmrtio ga. Obdukcijom je utvrđeno da mu je polomio rebra i on je preminuo usljed poremećaja disanja usljed višestrukog loma rebara.

Prema informacijama iz istrage, kobnog dana Agić i njegova nevjenčana supruga susreli su Đukića na hodniku zgrade. Oni su prali neki tepih i voda je išla hodnikom i on ih je opet upozorio na ponašanje i na obaveze stanara.

- Došlo je do svađe i tuče tokom koje je, navjerovatnije Agić starca udario više puta po cijelom tijelu. Udarao ga je dosta jako i nesrećni starac je  pao i udario glavom od tlo. Đukić je brzo poslije toga preminuo. Osumnjičeni su namjeravali da prikriju zločin jer su na licu mjesta  pokušali da naštimaju da sve izgleda da je starac sam pao u hodniku. Istražiocima su govorili da se on sam stropoštao  i da ga oni nisu tukli  - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima nevjenčani supružnici Agić i Jankovićeva žive kao podstanari u zgradi  kojoj je Đukić bio predsjednik kućnog savjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana