Tužilac traži pritvor za osumnjičenog za razbojništvo u hotelu "Bosna"

Nebojša Tomašević
Tužilac traži pritvor za osumnjičenog za razbojništvo u hotelu "Bosna"

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora za Derviša Kablara (37) iz Viteza, zbog sumnje da je počinio razbojništvo u hotelu "Bosna".

Kablara terete da je zajedno sa Senijadom Miletićem (30) pretukao sugrađanina Stipu Križanca nakon zajedničkog konzumiranja narkotika u sobi hotela.Tom prilikom osumnjičeni su od žrtve oteli 5.000 KM, a posvađali su se jer im on navodno nije htio platiti drogu.

Miletić je u bjekstvu, a tužilaštvo je tražilo da i njemu bude određen pritvor.

Kako je saopšteno iz Okružnog tužilaštva, prijedlog pritvora upućen je Okružnom sudu u Banjaluci.

-Pritvor za D.K. se traži zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i krivično djelo tjelesna povreda.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da  bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je prijedlog za određivanje mjere pritvora za M.S. iz Viteza stavljen zbog bojazni od bjekstva.

Tužilaštvo i njega tereti za razbojništvo i tjelesna povreda te za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

 - Osumnjičenia D.K. i M. S. su zajedno 5. marta oko 15 časova, u hotelu u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci u namjeri da za sebe pribave protivpravnu imovinsku korist, fizički napali oštećenog K.S. i nanijeli mu tjelesne povrede po glavi i tijelu. Tom prilikom su od oštećenog oduzeli i prisvojili 5.000  maraka. Osumnjičeni M.S. je dan ranijeoštećenom K.S. neovlašćeno prodao  supstance koje su proglašene za opojne droge - saopštilo je Okružno tužilaštvo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana