Tužilac traži pritvor za Gradiščane osumnjičene za šverc drogom

Nebojša Tomašević
Foto: Glas Srpske

BANjALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja uhapšenih u akciji "Galerija" predložio je pritvor za šest osumnjičenih, dok je jedan pušten da se brani sa slobode.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, pritvor je prdložen za Sašu Lipovca (53), Strahinju Drinića (39), Mirka Radaka (43), Ognjena Šobota (31),  Danijela Todorovića (36) i Aleksandra Grandića (43) - svi iz Gradiške.

Navodi se da se ih sve sumninjče da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

-  Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog  postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo - stoji u saopštenju.

Dodaje se da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog  suda u Banjaluci.

Nakon ispitivanja osumnjičeni Nikola Janković je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Tužilaštvo tereti pomenute da su  od druge polovine 2022.godine do 11. oktobra ove godine, osumnjičeni  vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge  kokain, ekstazi i marihuana korisnicima na području Grada Gradiška.

Akcija "Galerija" u kojoj je, zbog šverca narkoticima i omogućavanja drugima da uživaju drogu, uhapšeno deset osoba te sedam predato banjalučkom Okružnom tužilaštvu, dobila je naziv po kafani "Galeri" u Gradišci koja se vodi na ime jednog osumnjičenog, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana