Tužilac će danas ispitati osumnjičene za napad na Novitovića

SRNA
Tužilac će danas ispitati osumnjičene za napad na Novitovića

BANjALUKA - Osumnjičeni za napad na vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" iz Srebrenice Milana Novitovića su, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i danas će biti ispitani kod postupajućeg tužioca o okolnostima počinjenih krivičnih djela, rečeno Srni u Okružnom javnom tužilaštvu.

Iz Tužilaštva su precizirali da je riječ o tri krivična djela, i to nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Dva lica iz Gradiške i lice iz Bijeljine uhapšena su juče u Gradišci jer se dovode u vezu sa napadom na Novitovića.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je ranije Srni da su izvršioci napada uhapšeni u roku od šest časova, da su bili upotrijebljeni svi kapaciteti Policijske uprave Gradiška, te pohvalio brz i efikasan odgovor pripadnika ove uprave, krim-službe i jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Srna nezvanično saznaje da su motivi napada neraščišćeni imovinski odnosi i dugovanja.

Iz gradiške Policijske uprave ranije je saopšteno da su u srijedu, 7. avgusta, na izlazu sa auto-puta Gradiška-Banjaluka u mjestu Berek nepoznata lica presrela putničko motorno vozilo kojim je upravljao muškarac sa inicijalima M.N. i oštetila vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana