Turčin osuđen na 32 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva

J. Sa.
Foto: Ilustracija

ZENICA - Kantonalni sud u Zenici osudio je Canera Taylana iz Turske, a koji živi u Zenici, na 32 godine zatvora jer je u januaru prošle godine iz koristoljublja ubio Ramiza Odobašica i Arslana Mujića koji su bili trgovci devizama, a od kojih je uzeo veću količinu novca, potvrđeno je "Glasu Srpske".

U presudi se navodi da je Taylan 13. januara oko devet časova  dogovorio veću razmjenu novca sa oštećenim R. O., koji se bavio nelegalnom razmjenom deviza, nakon čega je, po unaprijed pripremljenom planu, pripremio hladno oružje -nož s pvc drškom od 32,5 cm, dužine sjeciva 20 cm.

Telefonski je dogovorio sastanak sa oštećenim R. O. u ulici Safvet bega Bašagića u Zenici, a kada su došli oštećeni R. O. i A. M., ušli su u kombi, te su se uputili prema neuredenom parkingu  u ulici Nikole Tesle, u neposrednoj blizini benzinske pumpe "T-oil" i hotela "Bis Turs" gdje je optuženi zaustavio kombi i uzeo nož.  Najprije je Mujiću , koji je sjedio na prednjem sjedištu zadao jedan ubod nožem u predjelu grudnog koša, čime mu je probio srčanu kesu, zatim reznu ranu desne šake i dvije plitke rezne rane, a sve te rane su uticale na smrtni ishod oštećenog .

Nakon toga je Odobašiću, koji je sjedio na sjedištu uz desna vrata kombija najprije zadao ubod u predjelu lijeve bočne strane vrata u nivou grkljana, načinivši ranu od oko 4,5 cm, koja se nastavlja kroz meka tkiva vrata presijecajući gornji dio lijeve karitoidne arterije.

Odobašić je uspio izaći iz vozila, te je pao u  blizini vozila na zemlju, a  optuženi mu je zadao još jedan udarac nožem nanijevši mu ubodno reznu ranu u lijevom dijelu trbušne stijenke, nakon čega je nastupila nasilna smrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana